In Memoriam Jan Radius

31 oktober 1952, Amsterdam - 10 juli 2010, Almere

We werden opgeschrikt door het plotselinge overlijden van kameraad Jan Radius uit Almere. De partij verliest met Jan een kameraad die vanuit het hart met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en een natuurlijk klassengevoel altijd bereid was iets voor de partij te doen.

In het ziekenhuisbed op de Intensive Care las Jan nog de laatste artikelen van Manifest. Hij was zich zeer bewust van het belang van scholing. Jan was al jaren een trouw bezoeker van de Marxistische Winter- en Zomeruniversiteit georganiseerd door de Belgische PVDA.

Maar bovenal was er zijn praktische inzet. Jan was een kameraad die altijd trouw meehielp bij het vouwen en versturen van de partijkrant en was bij de meeste acties en demonstraties aanwezig was om kranten en pamfletten te verspreiden. Hulp aan heropbouw van de communistische partij was voor hem vanzelfsprekend.

Hij was bekend om zijn directe reacties, die soms onhandig, maar meestal raak beschreven wat er zich in de wereld of ter plekke afspeelde. Hij zette mensen aan het denken. Ook wist Jan vaak een lach te ontlokken.

We zullen ons een levendige Jan herinneren en zullen zijn inzet voor de NCPN missen. Wij wensen zijn naasten veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Het partijbestuur van de NCPN
15 juli 2010

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019