Ingezonden: Ons eerste succesje: Verhoging eigen risico van de baan!

Het is ons gelukt! Een eerste stap tegen het eigen risico is gezet. Op Prinsjesdag werd bekendgemaakt dat het eigen risico komend jaar naar 400 euro stijgt. Maar: gisteren maakten de onderhandelende partijen bekend dat ze dat niet laten gebeuren. Een eerste stap in onze strijd tegen de boete op ziek zijn. En we gaan door!

VVD, CDA, D66 en ChristenUnie kiezen ervoor om het eigen risico niet te verhogen, maar de premie wel. Dat is niet onze keuze. Zolang er veel geld over de balk wordt gesmeten voor belachelijk hoge salarissen, de winsten van de verzekeraars en bonussen voor zorgbobo's, mag de premie niet worden verhoogd. Want zorggeld moet naar zorg.

Ons eerste succesje was nooit gelukt zonder de 265.000 vrienden van het Nationaal ZorgFonds, de tienduizenden vrijwilligers en alle mensen die actie hebben gevoerd. Dank jullie wel voor jullie enorme enthousiasme en inzet! Dankzij jullie inzet is het eigen risico onderwerp van discussie geworden. Door steeds van ons te laten horen, is de verhoging nu van de baan. En de komende maanden gaat onze strijd door. Want we willen niet alleen af van de boete op ziek zijn, maar ook van de concurrentie in de zorg.

Als we samen in actie komen, dan kunnen we de zorg verbeteren. Samen bouwen we verder aan goede en betaalbare zorg. Zonder concurrentie en zonder eigen risico.

Strijdbare groet,

Campagneteam Nationaal ZorgFonds
Nationaal ZorgFonds info@nationaalzorgfonds.nl

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019