Amerikaanse samenleving pessimistischer in 2010

Slechts 69 procent van de inwoners van de VS zijn hoopvol gestemd over de toekomst in tegenstelling tot 85 procent tijdens het afgelopen decennium, rapporteerde 'CNN' op 29 december jl.

Volgens een peiling uitgevoerd door 'Opinion Research Corp.', was zo'n 30 procent van de Amerikaanse burgers pessimistisch over de economische en politieke toekomst van het land.

Een zelfde peiling, uitgevoerd door hetzelfde bureau aan het einde van het vorige millennium in 1999 toonde dat 85 procent van de respondenten hoop hadden op een betere toekomst voor de VS.

'Opinion Research Corp.' maakte bekend dat de peiling een foutmarge heeft van 4,5 procentpunten, en 1160 volwassenen in 13 staten omvatte.

Eind 2009 was de populariteit van president Barack Obama het laagst, volgens een peiling die werd gepubliceerd door 'NBC' en 'The Wall Street Journal'.

Peilingen toonden dat slechts 47 procent van de burgers in de VS Obama's werk steunen, vergeleken met 60 procent 11 maanden geleden.

De afbrokkeling van het image van de president heeft gevolgen voor de Democraten, aangezien de opvattingen van de kiezers verdeeld is met betrekking tot de vraag welke partij ze zullen steunen tijdens de 'midterm'-verkiezingen in 2010.

De meeste mensen zijn ontevreden over de economie van het land, de controversiƫle hervormingen van de gezondheidszorg en de oorlog in Afghanistan.

Bron: Prensa Latina, 1-1-2010, vert. wvdk.