Vieringen ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de Cubaanse Revolutie

Ingezonden: Uitnodiging GSS CUBA-filmvoorstelling op 24 januari 2009

Op 1 januari 2009 is het precies 50 jaar geleden dat het guerrilla-leger onder aanvoering van Fidel Castro de macht overnam op Cuba. Een voorzichtig begin werd gemaakt met de invoering van het socialisme. Nog altijd houdt de regering stand. Ondanks talrijke aanslagen, de militaire inval in de Varkensbaai door de VS en de jarenlange economische boycot door de VS en de meeste andere westerse landen.

Om deze historische gebeurtenis in de geschiedenis van de arbeidersbeweging in - en met name ook na - 1959 opnieuw onder de aandacht te brengen, vertoont de 'Geert Sterrringa Stichting' op 24 januari a.s. een tweetal filmdocumentaires die beide afkomstig zijn uit de Verenigde Staten. In deze documentaires met authentiek filmmateriaal komen vele direct betrokkenen en ooggetuigen aan het woord en vertellen hun verhaal.

Filmprogramma: Voor de pauze 'CUBAN STORY' (VS, 1959) en na de pauze 'FIDEL - THE UNTOLD STORY' (VS, 2001).

Aanvang: 20.00 uur.
Toegang: 3,50 euro.

Plaats:
Wijkcentrum Het Floreshuis
Floresplein 23
te Groningen.
Omlopen via de achteringang aan de Soerabajastraat.

Vooraf mee-eten vanaf 19.00 uur voor slechts 3,50 euro is zoals altijd mogelijk. Het wordt als het aan onze kok ligt vast een voortreffelijke Cubaanse maaltijd.

Wil je een pakketje met vijf minifilmposters met de filmaankondiging ontvangen om als ansichtkaart te versturen naar vrienden of bekenden?

Mail ons op: GeertSterringaStichting@hotmail.com en je krijgt ze per post toegestuurd. Vermeldt wel even je postadres. Wil je meer? Laat het even weten.

Voor meer informatie: zie de bijgevoegde flyer en filmposter en bezoek onze website: http://www.GeertSterringaStichting.110mb.com.

Ik hoop op je aanwezigheid,

met vriendelijke groet,

Ruud Weijdeveld (voorzitter Geert Sterringa Stichting)

De Bolivariaanse Kring organiseert samen met CubaSol, CJB en enkele andere organisaties een activiteit op woensdag 14 januari. Het motto is: 'De revolutie in Latijns-Amerika als alternatief voor het kapitalisme in crisis'. Er wordt dan 50 jaar revolutie op Cuba en 10 jaar in Venezuela gevierd. Het evenement vindt plaats in het CREA-theater, Turfdraagsterpad 17 in Amsterdam. De ambassadeurs van Cuba en Venezuela zullen inleidingen houden. De activiteit begint om 19:30 uur en zal eindigen om 22:00 uur.

In Utrecht wordt een viering gehouden op woensdagavond 21 januari in gebouw Emma, Centrum voor Wereldvrede en Milieu, Cremerstraat 245. Nadere informatie volgt nog.

Op zaterdag 24 januari vindt de uitgestelde bijeenkomst plaats in Bergen op Zoom, waarover ook nog nadere informatie in de eerste krant van januari en/of op de website www.ncpn.nl zal worden geplaatst.

In enkele andere plaatsen vinden ook voorbereidingen plaats, waarover later meer informatie zal volgen.