Chávez waarschuwt voor subversieve plannen in Venezuela


De grote meerderheid van de bevolking in de Bolivariaanse Republiek Venezuela staat achter de revolutionaire veranderingen die Chávez doorvoert. Een kleine minderheid, gesteund door de CIA, is uit op zijn liquidatie. De sociale ontwikkelingen zijn echter niet meer te keren.  


 

Redactie buitenland

De Venezolaanse president Hugo Chávez waarschuwde het land en zijn aanhangers op 22 oktober jl. voor destabilisatie-activiteiten en moordplannen tegen hem, nu de presidentiële verkiezingen van december naderbij komen.

Sprekend tijdens een massabijeenkomst in Valencia, in de deelstaat Carabobo, zei Chávez dat mensen in Venezuela en verscheidene vriendschappelijke landen hem hebben gewaarschuwd voor plannen om hem te vermoorden.

"Met God's hulp zal dit niet gebeuren", zei hij, maar als het ooit zou plaatsvinden, weten jullie wat je moet doen; de Bolivariaanse revolutie hangt in dit stadium niet van één man af". Chávez verzekerde dat maatregelen worden getroffen om pogingen te voorkomen, gericht op het creëren van instabiliteit in het land en waarschuwde ervoor dat "we zo hard zullen terugslaan dat zij niet zullen stoppen met wegrennen tot zij Miami hebben bereikt".

Hij wees erop dat de oppositie enkele weken geleden probeerde om opinieonderzoeken te fabriceren, om het erop te laten lijken dat zij dezelfde steun als hij zouden hebben. Niettemin tonen de huidige opiniepeilingen dat de president van Venezuela een kolossale voorsprong van 30 procent heeft op zijn naaste tegenstander. "Dat is de reden waarom zij nu hun toevlucht nemen tot andere plannen", zei Chávez.

Bron: GRANMA, 23-10-2006, vert. wvdk.