Doe mee aan manifestatie


Persconferentie op 16 september jl. in het kader van de actieweken tegen 'het geoorloofde (staats)terrorisme'. Vlnr Wil van der Klift en Alejando de Mello (beiden CubaSol) en de ambassadeur van Cuba Oscar de los Reyes. (Foto Manifest). De Nederlandse burgerlijke pers is niet geïnteresseerd in deze - gevaarlijkste - vorm van terrorisme.  

De internationale mobilisatieperiode van 12 september - 6 oktober 2006 om bekendheid te geven aan de zaak van de 'Cuban Five' en het getolereerde terrorisme is tot nog toe (nationaal en internationaal) redelijk succesvol verlopen. "De strijd voor vrijlating van de Vijf, onwettig veroordeeld in de VS, is een strijd tegen het getolereerde terrorisme en vóór de waarheid", zegt de voorzitter van het Cubaanse parlement. Je zou met hetzelfde recht kunnen spreken van 'getolereerd staatsterrorisme' door de VS. De mobilisatieperiode kent nog één activiteit:

Op 6 oktober is het 30 jaar geleden dat een passagierstoestel van Cuba Airlines crashte door een bom aan boord - 73 doden - georganiseerd door Luis Posada Carriles, die tot op vandaag door de Amerikaanse overheid wordt beschermd. Op dezelfde dag wordt daarom onder de leuze, 'Lever Carriles uit aan Venezuela', in Amsterdam een manifestatie gehouden voor het Amerikaanse consulaat van 13.00 tot 15.00 uur, georganiseeerd door CubaSol, CJB en Podemos Mas. Doe mee!