Herdenking van 11 september 1973 in Chili

President Allende 

 

Allende met medewerkers vlak voor de bommen van Pinochet hem vermoordden 30 jaar geleden.  

De Chileense Communistische Partij (in Nederland) nodigt alle compañeros van de NCPN uit voor de herdenkingsbijeenkomst van 11 september 1973. Deze zal plaatsvinden op donderdag 11 september aanstaande om 19.00 uur bij het Allende monument aan de President Allendelaan in het Sloterpark, (stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer), Amsterdam.

De herdenking zal als motto hebben "Eerbetoon aan de Waardigheid van een Volk in Strijd" en de nadruk leggen op het gedachtegoed van Allende en de realisatie van het Programma van de Unidad Popular met een link naar de huidige situatie in Chili en Latijns-Amerika.

Het politiek-cultureel programma begint om 19.30 uur. Er zullen gastsprekers uit Colombia, Argentinië, en de solidariteitsbewegingen met Cuba en Chili aanwezig zijn, alsook dichters en musici uit Uruguay, Ecuador en Chili.

Het monument aan de President S. Allendelaan is het best te bereiken met tram 14 eindhalte (Plein 40-45) en een wandeling van 5 minuten door het park naar het monument, (niet ver van de openbare weg) .

Organisatie: Stichting Neruda, Partido Comunista de Chile, EMLA, Comité 1973-2003, Comité tegen de straffeloosheid, Comité voor de Politieke Gevangenen.