Financiële actie voor partij en krant

Het is alweer de zoveelste verkiezingsoperette zoals deze wordt opgevoerd tijdens iedere verkiezingsperiode, of het nu gaat om de verkiezingen voor de gemeenteraad, de provincie of de Tweede Kamer. Lijsttrekkers rollen over elkaar heen om als eerste zoveel mogelijk gebruik te maken van de ruimte die hen wordt geboden bij de diverse radio- en TV-rubrieken. Als moderne Robin Hoods presenteren deze partijvertegenwoordigers zich als strijders tegen het onrecht. In hun ijver om kiezers te winnen die hen weer op het gelukzalige pluche kunnen laten plaatsnemen, vergeten ze dat ze zichzelf ongeloofwaardig maken. Alle jaren als gekozen vertegenwoordigers schurkten ze genoeglijk tegen elkaar aan, terwijl ze zich afwendden van de verantwoordelijkheden die zij moesten nemen om de belangen van de bevolking te behartigen. Schaamteloos storten ze zich nu weer in de verkiezingsstrijd met allemaal dezelfde slogans die het volk moeten raken: zorg, onderwijs, milieu, veiligheid en werk zijn de items waarmee geschermd wordt. Maar voor hen geldt des temeer dat 'wiens brood men eet wiens woord men preekt'. Dus zal er niets veranderen aan de bereidheid het de grote geldschieters naar de zin te maken!

Daarom is het goed te ervaren dat leden van de NCPN, lezers van Manifest en sympathisanten hun bijdragen leveren om de stem van de communisten te laten klinken tegenover de schijnheiligheid die de onmacht van de grote partijen moet dekken. Om voor de maatschappelijke problemen van nú en vooral ook in de toekomst perspectief te bieden zal de NCPN het voortouw moeten nemen en met de financiële steun van haar sympathisanten is zij daar toe in staat.

Mochten we op 7 februari 2002 een tussenstand van euro 7.578,84 noteren is het verheugend te melden dat daaraan tot 21 februari euro 1.174,26 is toegevoegd.

A.F.V.N. te R. 38,10; Mw. A. te W. 2,-; R. A. te P. 2,-; K.B. te A. 5,-; C.B. te A. 30,-; T.v.B. te D. 17,-; M.L. B. te E. 5,-; G. vd B. te H.I.A. 20,-;H. B. te S. 10.-; R.E. B. te F. 15,-; W. B. te %sG. 20,-; M. B. te IJ. 20,-; T. B. te Z. 25,-; J. C. te T. 5,-; P. C. te A. 7,-; R.A. E. te A. 25,-; H. E. te H. 20,-; J; v;E; te O.S. 20,-; C. E. te W. 28.-; W.A. G. te G. 20,-;H.G. vd B. te T. 50.-; H. G. te T. 22.-; O. de G. te G. 20,-; J.P. de G-G. te H. 12,-; E. H. te A. 5,-; J. H. te G. 1,-; fam. H. te A. 15,-; J. K. te G. 19,-; L. K. te A. 15,-; W. v.K. te A. 50,-; M.W. M. te H. 45,-; K. M. te O. 10,-; M.C. M. te A. 2,-; W.J. M. te D. 50,-; A. N. te A. 15,-; I. N. te%sG. 20.-; B. P. te 's G. 453,78; J.v.R.-vd S. te D. 10,-; A.S. te G. 10,-; J. S. te U. 15,38.

De stand tot en met 13 februari is gestegen tot euro 8.753,10 !

Vooral in de komende maanden hebben Partij en Manifest uw steun hard nodig!

Voor de financiële commissie, Rein Schinkel.