VRAGEN EN ANTWOORDEN

Enige tijd geleden was de NCPN ter ore gekomen dat energiebedrijf Vermiljon in Bantega probeert op landerijen proefboringen naar aardgas te houden. Er werd aan B&W gevraagd op zij hiervan op de hoogte waren en dat zij, ook gezien wat daarover in het coalitieakkoord staat, elk wettelijk middel willen aanwenden gaswinning te voorkomen. Uit het antwoord van Burgemeester en Wethouders bleek dat zij van de pogingen van Vermiljon niet op de hoogte waren en dat zij, in het geval dat, alle hun ten dienste staande wettelijke middelen zullen gebruiken dit tegen te houden.

De NCPN stelde toen ook vragen aan B&W over het door hen niet willen meewerken aan verkoop of verhuur van particuliere autoboxen die op het pleintje tussen Urkerstraat, Wieringerstraat en Schoklandstraat staan. Uit het antwoord blijkt dat B&W menen dat, omdat deze boxen op gemeentegrond staan, ze eigendom van de gemeente zijn. Met andere woorden: ze kunnen niet verkocht of verhuurd worden de betreffende mensen, omdat die slechts gebruikers en niet eigenaren zijn. Uit navraag blijkt dat alle boxen door de mensen gekocht en betaald zijn of met vergunning van de gemeente zelf gebouwd zijn. Bij het gemeentebestuur val je van de ene verbazing in de andere….

Op de vraag van de NCPN of het weigeren van medewerking te maken zou kunnen hebben met afspraken tussen B&W en woningstichting Lyaemer Wonen over een toekomstige sanering van omliggende woningen, wordt geantwoord dat er in die zin geen afspraken met de woningstichting zijn.

NCPN-Afdeling Lemmer/De Fryske Marren