SCHRIFTELIJKE VRAGEN

Aan het College van B&W van De Fryske Marren.
Lemmer, 3 september 2018.
Op 4 juli 2017 ontvingen de gemeenteraadsleden van uw college een vertrouwelijk bericht over een investering van €35.000.000.- door Jacobs DE in Joure, zoals genoemd om de positie van het bedrijf te verbeteren: een reorganisatie inclusief het verlies van zo’n 90 arbeidsplaatsen.
Het college toonde zich in dit vertrouwelijk bericht bereid hieraan met een gemeentelijk subsidie van €100.000.- te willen bijdragen. Tevens was het college bereid tot een forse financiële inspanning, oplopend tot €1.500.000.-  In het bericht wordt gesproken over oordeelsvorming en noodzakelijke besluitvorming  door de Gemeenteraad. Omdat de inhoud van het aan de raadsleden verzonden vertrouwelijke memo al eerder in de openbaarheid is gebracht, vraag ik u het volgende:
1.  Nu er tot nu toe hierover in de Gemeenteraad geen oordeelsvorming heeft plaatsgevonden en geen besluit is genomen, moet onze fractie dan aannemen dat de financiële injectie en andere toezeggingen via een andere constructie dan via de Gemeenteraad reeds een feit zijn?
2.  Als deze aanname niet juist is, wat is er dan de reden van dat de Gemeenteraad vanaf 4 juli 2017 nog steeds geen voorstel van het college heeft bereikt?
Hoogachtend,
Namens de fractie NCPN,
R. Visser.