Attentie, laatste bericht

De Palestina conferentie van 29 november 2007 gaat niet door. Zie http://www.palestina-komitee.nl/agenda

Palestina-conferentie: concrete samenwerking nodig

Dagelijks worden Palestijnen vernederd door uitgebreide controles aan de grenzen.

Wim Lankamp, lid Palestinawerkgroep ABVAKABO FNV

De ABVAKABO FNV wil komen tot meer concrete solidariteit met de Palestijnse vakbeweging, de federatie PGFTU. Daartoe vindt op 29 november, de door de VN uitgeroepen dag van internationale solidariteit met het Palestijnse volk, een werkconferentie plaats te Rotterdam.

Een panel van deskundigen wordt bevraagd door Jan Keulen, oud-journalist.

Het panel bestaat uit Ibrahim Al-Baz (Palestijnse gemeenschap), Robert Soeterik (MERA) en Mieke Zagt (ICCO). Anan Qadri van de PGFTU zal daarna de huidige situatie toelichten, waarna men in enkele workshops aan de slag gaat. Er worden vakbondsbijdragen met ervaringen uit België en Groot-Brittannië verwacht.

Belangrijke stimulans zijn de jarenlange oproepen vanuit de Palestijnse samenleving en vanuit de internationale vakbeweging om eindelijk de bezetting volledig beëindigd te krijgen. Vooral de Britse UNISON en de Zuidafrikaanse COSATU moeten op dit punt genoemd worden. Mogelijke sancties richting bezetter zullen zeker ook worden besproken.

De conferentie staat open voor leden, potentiële leden en belangstellenden.

Oproep: Landelijke Palestina-conferentie ABVAKABO FNV

In het kader van internationale solidariteit met Palestijnse vakbonden organiseert ABVAKABO FNV een landelijke Palestina-conferentie op donderdag 29 november in Rotterdam. Deze conferentie is toegankelijk voor leden en aspirantleden. Het gaat om een praktische conferentie, gericht op het uitwisselen van expertise. Ook staan we stil bij de sociaaleconomische situatie waaronder publieke dienstverleners in Palestina werken.

Locatie: Rotterdam, Zalencentrum Engels (naast CS)
Tijd: vanaf 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur.

Het programma bestaat o.a. uit:

Uitgebreidere informatie en aanmelding kan o.a. schriftelijk of per fax naar ABVAKABO FNV, Postbus 3010, 2700 KT Zoetermeer, faxnummer: (079) 35 21 226 t.a.v. Internationale Zaken, George de Roos. Maar u kunt u natuurlijk ook meteen aanmelden, via e-mail.

Achtergrondinformatie zie http://www.palestina-komitee.nl/dossiers/16

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019