Protestmanifestatie en debat Wmo

zorggeenmarkt.png

Bent u ook voor een fatsoenlijke thuiszorg, thuiszorg voor iedereen en een fatsoenlijk salaris?
Kom dan naar de protestmanifestatie
Woensdag 28 september van 12.00 tot 13.00 uur
op het Plein voor de Tweede Kamer

Op de manifestatie presenteert 'Wij zijn de thuiszorg' haar manifest. We zullen de Kamerleden vragen om dit manifest te komen ondertekenen.

Het cabaret 'De gemeentereiniging' zal tijdens de manifestatie optreden en de bezem halen door dit stoffige kabinetsbeleid.

Zorg dat u er op tijd bij bent. Wij beginnen echt om 12.00 uur!

Van 13.00 tot 16.00 uur is er weer een belangrijke commissievergadering van de Tweede Kamer over de Wmo. We roepen iedereen op met ons naar de commissievergadering te gaan

De manifestatie wordt georganiseerd door 'Wij zijn de thuiszorg', met ondersteuning van AbvakaboFnv en de actiegroep 'Zorg geen Markt'.

Bent u lid van de vakbond dan kunt u de reiskosten declareren.

Informatie: zie http://www.wijzijndethuiszorg.nl of >info@zorggeenmarkt.nl

Kunt u deze oproep doorgeven aan iedereen in uw omgeving die betrokken is bij de huishoudelijke verzorging?

Sinds de invoering van de Wmo en de marktwerking ontstaan in steeds meer gemeenten problemen met de huishoudelijke zorg. Goede zorg waar geindiceerde clienten recht op hebben staan onder druk. Problemen ontstaan voor zowel de clienten als de werknemers. In het kort een paar punten.

En dat terwijl thuiszorg steeds meer nodig is door de vergrijzing. Huishoudelijke verzorgenden laten het hier niet bij zitten en zijn in actie gekomen voor:

Fatsoenlijke thuiszorg, thuiszorg voor iedereen en een fatsoenlijk salaris.

Om dat te bereiken is 'Wij zijn de thuiszorg' opgericht. Zie http://www.wijzijndethuiszorg.nl voor informatie en contactadressen.

Deze nieuwbrief van het actiecomité wordt verzonden aan alle zorgverleners die het manifest Zorg geen Markt hebben ondertekend. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik dan hier.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019