Volkspetitie 'Red de Zorg'

Wie zorgt er voor jou als jij straks zorg nodig hebt?

volkspetitie.gif

Sinds 1 januari dit jaar zijn de nieuwe zorgwetten van kracht en bezuinigt dit kabinet 3 miljard euro op onze zorg. Met alle gevolgen van dien: ouderen die naar de rechter moeten om hun thuiszorg te behouden; chaos met de uitbetalingen van de PGB's; meer verwarde mensen op straat omdat er geen plek voor ze is; huisartsen die de noodklok luiden omdat de zorg thuis niet op orde is; tienduizenden zorgmedewerkers die hun baan verliezen. En zo zijn er tal van voorbeelden de afgelopen maanden in het nieuws geweest. Recht op goede zorg is niet meer vanzelfsprekend.

De zorg is voor en van ons allemaal

Door de bezuinigingen op de zorg verliezen tienduizenden zorgmedewerkers hun baan en verliezen honderdduizenden kwetsbare mensen hun noodzakelijke zorg. Ook al werk je niet zelf in de zorg of heb je op dit moment geen zorg nodig, toch zul je de gevolgen nu of later voelen. Want wie zorgt er straks voor je ouders? Kun jij het veroorloven om minder te werken om voor je familie te zorgen? En ga je een zorgeloze of zorg-loze oude dag tegemoet?

Volkspetitie 'Red de Zorg'

Het mooie aan de zorg is dat de mensen die in de zorg werken altijd klaar staan voor anderen. Nu vraag ik jou om iets terug te doen. Op 1 mei lanceerden FNV en CNV de Volkspetitie 'Red de Zorg'. De volkspetitie is al door ruim honderdduizend mensen ondertekend en wordt ondersteund door tal van maatschappelijke organisaties. Laten wij als één sterke vakbond solidair zijn met de mensen in de zorg en dit kabinet oproepen om de afbraak van de zorg te stoppen!

Teken voor goede zorg, teken de volkspetitie op: http://www.fnvvoorzorg.nl/forms/volkspetitie-red-de-zorg/!

Met vriendelijke, strijdbare groet,
Ton Heerts
Voorzitter FNV
Naritaweg 10
1034BX Amsterdam
Contactcenter 088 368 0 368
Één FNV. Krachtig, Sociaal en Solidair

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019