Red de thuiszorg!

sensire-borculo.jpg sensire-borculo2.jpg

Waar: het plein voor het hoofdkantoor van Sensire
Adres: Boterstraat 2 in Varsseveld
Wanneer: maandag 26 augustus verzamelen tussen 13.00 uur - 14.00 uur.

Kom op maandag 26 augustus naar het hoofdkantoor van Sensire in Varsseveld

De zorg in Nederland staat onder grote druk. Als het aan het kabinet ligt verdwijnen er tienduizenden banen in de thuiszorg, in de verpleeg- en verzorgingshuizen en in de gehandicaptenzorg. En specifiek de thuiszorg, júist daar waar de zorg vaak begint, voelt het klappen van de zweep van de bezuinigingsplannen. De ontslagen bij Sensire - de afgelopen weken veel in het nieuws geweest - zijn daar een schrijnend voorbeeld van. Maar liefst 1100 thuiszorgmedewerkers worden "preventief" op straat gezet. Op 26 augustus gaan thuiszorgmedewerkers in gesprek met Van Rijn in Varsseveld. Abvakabo FNV is daar ook om hen te steunen. En iedereen is welkom! Daarom ontvangen alle leden van Abvakabo FNV die in de sector zorg werken deze nieuwsbrief. Om jullie te informeren zodat jullie betrokken kunnen blijven.

Sensire

De Achterhoekse zorgorganisatie Sensire gaat 1100 thuiszorgers ontslaan. Het UWV heeft daar (veel te gemakkelijk) toestemming voor verleend. Dat betekent 2000 handen minder om zorg te bieden aan de mensen die dat nodig hebben. En dat terwijl de behoefte aan zorg blijft en de bezuinigingsplannen van het kabinet (voor 2015!) nog niet goedgekeurd zijn door de Tweede en Eerste Kamer. Het geld en het werk blijft dus! Andere zorgorganisaties in Nederland staan op het punt om hetzelfde te doen: vlak na Sensire, kondigde Aafje in de regio Rotterdam aan ook 550 thuiszorgmedewerkers te willen ontslaan, net als Zorgpartners in de regio Gouda (450 medewerkers uit de verpleeg- en verzorgingshuizen). Dat mag niet gebeuren! We moeten de thuiszorg redden.

Kom ook op 26 augustus!

Staatssecretaris Van Rijn, verantwoordelijk voor de ouderenzorg, komt op maandag 26 augustus naar Varsseveld naar aanleiding van de eerdere acties Thuiszorgmedewerkers gaan in gesprek met hem en vragen met een oplossing te komen Allereerst moeten de ontslagen bij Sensire van tafel of moeten de thuiszorgers overgenomen worden door de partij die de zorg gaat verlenen na aanbesteding. Ten tweede willen we ervoor zorgen dat het UWV niet zondermeer deze toestemming kan verlenen als de aanbesteding van de thuiszorg nog niet is begonnen/afgerond. Het plan is om met zoveel mogelijk mensen naar het hoofdkantoor van Sensire te komen. Hoe meer mensen laten zien dat de thuiszorg (in de Achterhoek) behouden moet worden, hoe meer indruk we maken en druk we kunnen uitoefenen. Nu moet het gebeuren!

Daarom nodigen we iedereen uit om te komen. Neem zoveel mogelijk collega's, vrienden en familie mee. Want de thuiszorg raakt iedereen. Vroeg of laat!

Volg het laatste nieuws over de thuiszorg en het gesprek met Van Rijn op http://www.strijdvoorthuiszorg.nl

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Sensire en alle ontwikkelingen in de Achterhoek op de voet volgen? Meld je dan aan via: http://www.strijdvoorthuiszorg.nl/forms/aanmelden-nieuwsbrief/

© Abvakabo FNV 2009-2013

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019