12 september 2015: Red de Zorg

Beste meneer, mevrouw,

redDeZorg.jpg

Voorzitter FNV Ton Heerts

Iedereen heeft wel op een of andere manier te maken met zorg. Ook jij. Misschien omdat je kind een chronische aandoening heeft, vanwege je ouders die steeds meer zorg nodig hebben, of omdat jij werkt in de zorg.

De FNV maakt zich zorgen om de zorg. Daarom gaan we zaterdag 12 september met zijn allen naar Amsterdam. Om met een demonstratie dwars door de stad duidelijk te maken dat het zo niet langer kan.

Meer dan 700 duizend mensen tekenden de Volkspetitie 'Red de Zorg'. Dat is ongekend in Nederland. Wat op dit moment in de zorg gebeurt, is ook ongekend. Ouderen wonen langer thuis omdat verzorgingshuizen dichtgaan. Ze moeten naar de rechter om thuiszorg te krijgen, want ook op de zorg thuis wordt flink bezuinigd. Mensen met een handicap en kwetsbare kinderen in de jeugdzorg moeten het met minder zorg doen. Daardoor komen zij en hun families of vrienden vaak in de knel.

Gemeenten worden verantwoordelijk voor steeds meer zorgtaken, maar krijgen hier minder geld voor. Door heel Nederland zien we grote verschillen in zorg ontstaan. Bovendien verliezen tienduizenden zorgmedewerkers door deze bezuinigingen hun baan. Niet omdat hun werk niet meer nodig is. Maar simpelweg omdat het kabinet besloten heeft dat er minder geld naar de zorg toe gaat. Vervolgens worden wij als FNV gevraagd om mee te werken aan enorme ontslagrondes.

Dit moet en kan anders. Veranderingen in de zorg zijn nodig en mogelijk. Maar dan wel zorgvuldig én eerlijk.

'Red de Zorg' is intussen uitgegroeid tot een brede beweging waarbij maatschappelijke organisaties en prominente Nederlanders zich aansluiten. Humberto Tan, Willeke Alberti, Paul Witteman, Geert Mak, Arie Boomsma, Jan Mulder, Frits Barend en vele anderen ondersteunden de campagne met een paginagrote krantenadvertentie en roepen op tot het tekenen van de Volkspetitie 'Red de Zorg'.

Op zaterdag 12 september om 12.00 uur zullen we met vele duizenden mensen samenkomen op het Damrak in Amsterdam (recht tegenover Centraal Station, verzamelen vanaf 11.00 uur). Met een grote demonstratie trekken we dwars door de stad. Natuurlijk hebben we ook een leuk programma met sprekers en optredens. De FNV regelt gratis vervoer voor leden en niet-leden. Meld je hiervoor nu aan via www.fnvvoorzorg.nl.

Grote kans dat je onze Volkspetitie al hebt getekend. Mocht dit nog niet het geval zijn, dan hoop ik dat je dit nu alsnog wilt doen via www.fnvvoorzorg.nl!

Wil je ook meedoen met de campagne? Dan kun je hier een actiepakket aanvragen.

Tot 12 september in Amsterdam!

Links:

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019