Steun voor de acties van de werkers in Europa op 14 november

De Duitse Communistische Partij (DKP), de Communistische Partij van Luxemburg (KPL), de Nieuwe Communistische Partij Nederland (NCPN) en de Partij van de Arbeid van België (PVDA) verlenen hun volledige steun aan de stakingen en andere massa-acties van de arbeidersklasse in Europa op woensdag 14 november.

Die dag organiseren vakbonden in verschillende Europese landen acties voor jobs en solidariteit, en tegen de besparingen. In Griekenland, Portugal, Spanje, Cyprus, Malta en mogelijk nog elders zullen die acties de vorm aannemen van een algemene staking, het belangrijkste wapen van de arbeidersklasse in haar confrontatie met het grootkapitaal.

Deze acties zijn een antwoord op de harde bezuinigingsmaatregelen die worden opgelegd door de Europese monopolies, de Europese Unie en haar instellingen en de regeringen van de verschillende Europese landen tegen de werkers en de bevolking, in een poging om hen te doen betalen voor de crisis van overproductie en overaccumulatie, die veroorzaakt is door de kapitalisten en hun streven naar maximale winst. De bevolking wil dat het de bankiers, de speculanten en de grote aandeelhouders zijn die moeten betalen voor hun crisis, en niet de gewone mensen.

Met de hulp van hun vakbonden en hun communistische en arbeiderspartijen worden steeds meer werkende mensen zich ervan bewust dat zonder hen geen tandwiel kan draaien en geen goederen kunnen geproduceerd worden. Steeds meer vragen zij dat de rijkdom die zij produceren aan hen toekomt, en dat een maatschappij wordt opgebouwd waarin de mensen eerst komen en niet de winst.

Leve de strijd van de arbeidersklasse!

Leve de internationale solidariteit!

Communistische Partij van Luxemburg (KPL)
Duitse Communistische Partij (DKP)
Nieuwe Communistische Partij Nederland (NCPN)
Partij van de Arbeid van België (PVDA)

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019