Cubaans medicijn wordt gebruikt tegen het coronavirus in China

Door cubanismo op 6 februari 2020

2020-03-06-cuba-corona.jpg

Nieuws

Een Cubaans medicijn wordt momenteel in China gebruikt voor de behandeling van patiënten met Wuhan Pneumonie, veroorzaakt door het 2019-nCoV coronavirus.

Het antivirale recombinant Interferon alpha 2B (IFNrec), een toonaangevend Cubaans biotechnologisch product, is een van de geneesmiddelen die gebruikt worden om de epidemie te bestrijden waarbij al zo'n 25.000 mensen zijn besmet en bijna 500 mensen heeft gedood.

Het geneesmiddel wordt sinds 25 januari geproduceerd in de joint-venture ChangHeber, vestiging Changchun, in de Chinese provincie Jilin. Het werd gekozen door de Nationale Gezondheidscommissie van het Aziatische land "voor zijn potentieel om ademhalingsziekte te genezen", zei de Cubaanse ambassadeur in China, Carlos Miguel Pereira.

IFNrec wordt toegepast tegen virale infecties veroorzaakt door HIV, terugkerende respiratoire papillomatose veroorzaakt door het humaan papillomavirus, condyloma acuminatum en hepatitis type B en C. Bovendien is het effectief in therapieën tegen verschillende soorten kanker.

Het bedrijf ChangHeber is, net als Biotech en Changchun Heber Biological Technology, het resultaat van de samenwerking tussen Cuba en China op het gebied van biotechnologie, "een sector met brede perspectieven voor de uitvoering van gezamenlijke projecten", aldus de Cubaanse pers.

De snelle uitbreiding van het coronavirus, waarvan er momenteel in zo'n 20 landen gevallen zijn, heeft de wereld op scherp gezet en heeft de Wereldgezondheidsorganisatie een internationale noodsituatie doen uitroepen. Volgens de Cubaanse autoriteiten zijn er geen bevestigde gevallen gemeld op het eiland, hoewel er geïsoleerde mensen zijn met "de symptomen die deze ziekte kenmerken".

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019