Aan de werkende bevolking van Nederland en Turkije

ncpn-logo.jpg tkp-logo.jpg

Er wordt een crisis tussen onze landen op touw gezet die erger is dan we in jaren hebben meegemaakt. Hieruit blijkt vooral over hoe weinig kwaliteit de betrokken politici beschikken. Nu provoceren ze en spelen ze in op de nationalistische gevoelens van de bevolking. Ze proberen politieke munt te slaan uit de escalatie van deze spanningen.

Wij weten echter dat de politici, de 'helden' van deze crisis die tot een schandaal uitgroeit, hun eigen werkende bevolking blijven aanvallen. Zij tekenen voor een politiek die de rechten van het proletariaat afschaft. Beide kanten vertegenwoordigen de burgerlijke klasse en de uitbuitende monopolies.

Erdogan en zijn AKP-regering proberen een 'externe vijand' te creëren nu ze tot wanhoop gedreven zijn door het referendumproces. Aan de andere kant speelt de Nederlandse regering de xenofobische kaart om de crisis in de Europese Unie het hoofd te bieden.

De Nieuwe Communistische Partij van Nederland en de Communistische Partij van Turkije roepen de werkende bevolking van onze landen op om samen te werken en zich niet te laten vangen in de achterbakse, gedegenereerde politiek van de burgerij.

Onder deze omstandigheden verklaren we het volgende:

Partijbestuur NCPN en partijbestuur TKP, 13 maart 2017.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019