1 Meiviering Amsterdam succes

1meibr13-1.jpg 1meiadam3-2013.jpg

Voor een sociale, democratische maatschappij. Samen in verzet.

Zo'n 500 mensen namen deel aan de demonstratie vanaf het Beursplein door Amsterdam. De eerste demonstratie in jaren. De NCPN was nadrukkelijk aanwezig (zie foto). Daarna vond in De Brakke Grond een enthousiaste viering plaats, onder regie van Rob Marijnissen.

De NCPN was aanwezig met een kraam. De toespraken waren van Sadet Karabulut (SP) en Ger Geldhof (bondsbestuur Abvakabo FNV).

Op deze site staat de toespraak van Ger Geldhof. Daarin worden de politieke ontwikkelingen scherp en juist geanalyseerd. Zijn speech eindigde met een oproep om Corrie van Brenk te kiezen als nieuwe voorzitter van de FNV.

Het culturele programma eindigde met aandacht voor de asielzoekers in de Vluchtelingenkerk. Een indrukwekkend muzikaal optreden van enkelen van hen zorgde voor de nodige aandacht voor hun problemen en tonen het schandalige karakter aan van de pogingen van VVD en PvdA om de asielzoekers te criminaliseren.

Er vond een collecte plaats om materiële steun aan de asielzoekers te kunnen verlenen. Daarna werd een reeks actieve strijdbare mensen uit verschillende werksectoren in het zonnetje gezet. De strijd aan de basis zal uiteindelijk doorslaggevend zijn.

De bijeenkomst eindigde met het zingen van het solidariteitslied 'Voorwaarts en niet vergeten'. Ook de 'Internationale' werd uit volle borst door de hele zaal meegezongen. Een succesvolle viering!

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019